Det finns ingen svensk ambassad eller konsulat på Sint Maarten. Reseinformationen uppdateras löpande av Sveriges ambassad i Nederländerna. Dit kan du också vända dig med frågor eller akut hjälp. E-postadress: ambassaden.haag@gov.se
Om du reser till Sint Maarten, ladda gärna hem UD:s app Resklar. Tillåt notiser. Då får du en notis om något oväntat skulle inträffa.
Är du bosatt i landet eller kommer du att vistas en längre tid i Sint Maarten? Anmäl dig då också gärna till Svensklistan.
Eftersom ön ligger inom orkanområdet är det viktigt att följa lokala väderleksförhållanden och lokala medier. Länk till mer information.
Det förekommer strömavbrott på Sint Maarten, ca 2 gånger per dag per område. Det lokala energibolaget annonserar dessa via sin facebooksida. Länk till energibolagets information. Under strömavbrotten fungerar internet, telefoni och vattennätet sämre. Större hotell och turistetablissemang har egna strömgeneratorer och där märker man mindre av strömavbrotten.
Läs alltid lokal information på officiella websidan innan du reser:
Länk till Sint Maartens officiella hemsida.
Länk till turistbyrån på Sint Maarten.
Anmäl dig gärna till Svensklistan.
Ladda hem UD Resklar-appen: Länk till information om UD Resklar.
Säkerhetsläget är jämförbart med ett västeuropeiskt land. Ficktjuvar förekommer på välbesökta stränder och turistmål. Gör det inte lätt för dem! Tänk på att förvara värdesaker inlåsta på hotellrummet och lämna inte värdesaker synligt i (hyr)bilen.
I samband med valet i augusti 2024 har det förekommit lokala oroligheter i stadsdelen "Dutch quarter". Se även Aktuella händelser.
Det förekommer strömavbrott på Sint Maarten, ca 2 gånger per dag per område. Det lokala energibolaget annonserar dessa via sin facebooksida. Länk till energibolagets information. Under strömavbrotten fungerar internet, telefoni och vattennätet sämre. Större hotell och turistetablissemang har egna strömgeneratorer och där märker man mindre av strömavbrotten.
Under normala förhållanden bedöms det inte finnas risk för terrordåd i landet. Länk till information om terrorism och turism på Regeringens hemsida.
Sint Maarten ligger inom orkanområdet. Tropiska stormar eller till och med orkaner kan förekomma året runt. Risken för stormar ökar mellan 1 juni till 30 november, framförallt runt toppen av orkansäsongen som infaller runt mitten av augusti till slutet av september.
Det är viktigt att följa lokala väderleksrapporter.
Följ alltid instruktionerna från lokala myndigheter, till exempel brandkåren eller polisen.
Håll ett öga på (lokala) media. Situationen kan snabbt förändras.
Kontakta de lokala myndigheterna, ditt hotell eller reseföretag om du har några frågor om den aktuella situationen. Länk till nödnummer.
Svenska ambassaden och utrikesdepartementet ansvarar inte för andra länders inresebestämmelser eller eventuella visumkrav. Kontrollera de aktuella inresebestämmelserna med landets egna myndigheter. Länk till Sint Maartens officiella hemsida (på engelska).
Tänk på att ditt pass ska vara giltigt under hela vistelsen i Sint Maarten. Det gäller även medföljande barn.
Sint Maarten har en speciell försäkring för kostnader i samband med sjukhusvistelse som du uppmanas att teckna innan resa. Det är dock inte obligatoriskt. Länk till information om försäkring. På denna webbplats står det också om du ska testa dig för corona-viruset.
För övrig information och uppdaterad reseinformation, se Turistbyråns hemsida: Länk till turistinformation (på engelska).
Kolla alltid corona-situationen i landet innan du reser. Länk till information om Covid-19.
Det finns ett sjukhus på den nederländska sidan och ett på den franska sidan. Nivån på sjukvården är rimlig. Länk till information om sjukhusen.
Använder du mediciner? Ta med dig för vistelsen och för en extra vecka då tillgängligheten på läkemedel kan variera.
I Karibien finns virussjukdomar orsakade av ett virus som överförs till människor via Aedes-myggor. Zikaviruset, chikungunya och denguefeber förekommer i landet. Du bör skydda dig väl mot myggbett, till exempel genom att bära heltäckande kläder och använda myggmedel. OBS! Aedes-myggorna är aktiva även under dagtid. Zikaviruset yttrar sig i mild febersjukdom med hudutslag och ibland ledvärk. Det kan leda till allvarliga komplikationer för foster. Det är därför extra viktigt att gravida kvinnor vidtar åtgärder för att skydda sig mot att bli infekterade av zikaviruset.
Länk till mer information om zika-viruset på Folkhälsomyndighetens hemsida.
Länk till mer information om chikungunya på Folkhälsomyndighetens hemsida.
Länk till mer information om denguefeber på Folkhälsomyndighetens hemsida.
Länk till mer information på Europeiskt Centrum för förebyggande och kontroll av sjukdomar (ECDC).
Det är viktigt att respektera lokala lagar och sedvänjor. Bruk och innehav av all narkotika är olagligt med stränga straff som påföljd.
Det är inte tillåtet att sola topless. Man får inte heller gå in i butiker och affärer med badkläder, inte ens på stränderna.
Prostitution och människohandel: Det finns såväl lagliga som olagliga "vuxenunderhållnings"-etablissemang på Sint Maarten. Tvångsprostitution och människosmuggling förekommer. Det är enligt lag förbjudet och straffbart att erbjuda eller att acceptera dessa tjänster.
LGBTIQ: Sint Maarten är konservativt när det kommer till LGBTIQ men det finns inga rapporter om incidenter som riktar sig till medlemmar av LGBTIQ-gemenskapen.
Smärre brottslighet, som ficktjuvar och stölder på stranden förekommer, så lämna inte värdesaker obevakade. Var uppmärksam och gör det inte lätt för tjuvar.
Försiktighet bör iakttas, särskilt nattetid och i mindre välbesökta områden. Lämna inga värdesaker framme i hotellet/lägenheten eller i din (hyr)bil.
Var försiktig om du behöver ta ut pengar vid en bankomat och undvik att ha stora kontanta summor med dig.
Undvik taxiresor i bil utan taxi-skylt.
Är du på Sint Maarten och behöver du omedelbar hjälp? Kontakta då den lokala räddningstjänsten via larmnumret 911 (polis), 912 (ambulans) eller 919 (brandkår).
Var uppmärksam i trafiken på Sint Maarten. Kvaliteten på vägarna är inte bra, det kan vara trafikerat och trafikskyltar saknas ofta. OBS! Trafik som kommer från höger har företrädesrätt. Eftersom detta är vedertaget finns det vanligtvis inga gatuskyltar i korsningar. Anpassa ditt körbeteende så mycket som möjligt.
Det är förbjudet att köra när du dricker eller har druckit för mycket alkohol. Högsta tillåtna alkoholhalt i blodet är 0,5 promille. Det är också förbjudet att köra drogpåverkad.
Länk till mer information om trafik på Sint Maartens Turistbyrås hemsida.